Senaste inläggen

Klassisk klocka - modeller som alltid känns rätt
 • 18 Oct, 2022

En klassisk klocka i form av ett armbandsur med snyggt armband är den perfekta accessoaren till uppklädd outfit. Både herrur och damklockor är enligt de flesta experter på stil mer eller mindre obligatoriskt att bära i många sammanhang. Något annat som många är överens om är att själva uret bör vara analogt, till skillnad från digitalt. Märken som Armani Exchange och Frank Palmer gör bägge armbandsur i klassiskt snitt för herrar.

Klocka bäst i test
 • 21 Sep, 2022

Swatch är ett vida känt varumärke som gjort sig ett namn genom att designa och tillverka högkvalitativa klockor och större urverk. Ofta återfinns varumärkets modeller i listor över klocka bäst i test och varumärkets klockor köps av stilmedvetna människor över hela värden. Vad som utmärker en bra klocka, bortsett från dess tekniska egenskaper i form av urverk och urtavla, är en tidlös design. Fördelen med att bära ett armbandsur är att det inte bara är en klocka, utan också ett smycke som pryder handleden, oavsett kön.

Skillnaden mellan en digital och en analog klocka
 • 18 Aug, 2022

Idag har tekniken gått framåt och vi kan välja mellan allt från analoga klockor till digitala varianter. Det var inte länge sedan du bara kunde välja en analog klocka. Det enklaste sättet att se skillnad är att kolla på visaren. En analog variant har en visare som tickar och visar tiden. De anses idag vara lite retro. Du kan till exempel hitta en snygg Breitling i analog modell. Du kan satsa på en snygg armbandsklocka eller en klocka till väggen.

Vintage smycken - en växande trend
 • 29 Jul, 2022

Allt fler blir medvetna om det rådande klimathotet och det är en av anledningarna till att vintage smycken ökar i popularitet. Vi vill bort från slit-och-släng konsumtionen och istället satsa på återbruk. Det finns flera butiker som säljer smycken online med fokus på vintage. Du kan göra riktiga fynd och hitta spännande smycken som ingen annan i din närhet kommer ha. Det är också roligt att hitta iögonfallande smycken som bär på en intressant historia.

ANI jewels
 • 03 Jun, 2022

Bianca Ingrosso och hennes före detta assistent Lovisa Worge lanserar ett nytt bolag med fokus på smycken. Ett smycke är en perfekt gåva, kanske har du kommit in på universitet och köpt din första lägenhet av en mäklare Umeå kanske du har fött ett barn eller så fyller din käresta år – ett smycke är en underbar påminnelse om lycka. Smycken är tidlösa gåvor som älskats sedan mänsklighetens begynnelse. Ingrosso och Worges företag kommer att heta ANI jewels och den första kollektionen som släpps heter Best friend collection.

Klocka - klocktrender 2022
 • 06 Apr, 2022

Är det dags att investera i en ny klocka? Då finns det många trender du kan spana in precis som vanligt. Många väljer att investera i en riktig lyxklocka som blir en statuspryl och som håller hela livet. Det kan du till exempel hitta på Rolex online. Ett tips är att köpa en sådant ur på kampanj för att kunna spara lite pengar. En klocka som matchar dina smyckenMånga bär även smycken tillsammans med sin klocka.

Fair trade certifi­erat guld
 • 25 Feb, 2022

De flesta känner till Fair trade som innebär att varor som utvinns eller produceras i fattiga länder sker med ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling. Det är en internationell märkning så den går även att hitta på importerade varor. När det gäller guld i smycken finns det äntligen de som är certifierade med Fair trade. Det innebär att utvinningen av guld sker i småskalig brytning utan skövling av naturen i stora arealer, arbetarna får skäliga löner och inga barn som arbetar.

Gnistrande snöflingor
 • 02 Dec, 2021

Ni har säkert sett snön gnistra likt diamanter någon gång så det är inte konstigt att juvelerare hittat inspiration i naturen. En av de första som tillverkade snöflingor av diamanter var den nu legendariska Alma Pihl som arbetade för Fabergé och som bland annat även gjorde vinterägget. Hennes smycken kostar idag miljontals kronor men det finns givetvis även andra smyckedesigners som inspirerats av snön och precis som riktiga snöflingor är ingen den andra lik.

Konsten att hitta en snygg klocka som passar dig
 • 25 Oct, 2021

Visserligen har nästan alla idag en smartphone som visar tiden, men det är överraskande många som också bär en snygg klocka. Det är ju för många lättare att vrida på vristen än att plocka fram mobilen. Trots att alltså mobilen tagit över, har klockor de senaste åren blivit allt mer populära. Undersökning från pantbanker visar på en stadig ökning över de senaste åren och den ökningen lär fortsätta med tanke på det enorma utbudet av både masstillverkade nya billiga och högkvalitativa dyrare klockor.

Gåvor för speciella tillfällen
 • 16 Sep, 2021

Har du drömmen om en ny klocka till dig själv eller kanske till någon speciell i din närhet? Du kanske ska förlova dig och söker en ring till din kärlek? Ibland kan det kännas svårt eller helt omöjligt att ha råd just i stunden men för att det ska vara möjligt finns lånemöjligheter. Att låna 20000 kronor för en speciell gåva till dig själv eller till någon annan kan vara värt det.

Smycken online från kända varumärken
 • 15 Sep, 2021

Trots att många av e-butikerna har fysiska butiker finns det en del som bara säljer smycken online. En av fördelarna med att handla på nätet är att priserna ofta är billigare än i fysiska butiker. Det beror dels på att många av de kostnader som är kopplade till fysiska butiker inte existerar för nätbutiker. Det är därför smartare att handla smycken på nätet. Hos oss hittar du smycken och klockor från kända varumärken som Armani, Hugo boss, Michael Kors och Calvin Klein.

Opal i smycken
 • 03 Jul, 2021

Opal är en mycket vacker ädelsten som tillhör kategorin mineraler. För den som inte kan mycket om opaler så är det alltid bra att köpa från välkända juvelerare och vi kan erbjuda ett flertal opalsmycken från olika designers. Det finns exempelvis opalglas som kan ses i trendiga hem, såsom här hos HusmanHagberg men det har inte med ädelstenen att göra mer än namnet. Opalen finns på ett flertal platser runt om i världen men några av de viktigaste länderna är Brasilien, Australien, Etiopien och Mexiko.

Ett smycke kan säga mer än tusen ord
 • 06 May, 2021

Smycken kan säga en hel del, ofta mer än tusen ord, men vad säger ett smycke som du ger bort i present? Människor har burit smycken i tusentals år, och förr i världen användes de som en statussymbol för de med makt och pengar. Men tiderna har förändrats och idag har de flesta råd med smycken och använder dem både till vardags och fest. Smycken ska synas men samtidigt vara lätta att bära, exempelvis om du feströker vape från cigge ska du obehindrat kunna röra fingrarna oavsett om du bär ringar.

Företaget Swarovski
 • 03 Feb, 2021

De flesta känner till det österrikiska företaget Swarovski. De grundades 1895 av Daniel Swarovski och är världskänd för deras smycken. Visste du exempelvis att i storfilmen Titanic är det juveler från Swarovski du ser, samma sak i legendariska filmen Breakfast at Tiffany's med Audrey Hepburn. Swarovski använder diamantliknande stenar och deras kristaller finns på allt från dyrbara kläder till smycken. För förvaring av kläder och smycken med juveler finns idag massa garderober med smarta lösningar.

Smycken för män
 • 24 Oct, 2020

När det talas om smycken för män nöjer sig de flesta med en klocka men det finns massor av läckra juveler som är maskulina och är till för män. Exempelvis har Thomas Sabo en kollektion som anspelar på riddare. Det är tuffa smycken och ett exempel är en dödskalle som har försetts med en medeltida riddarhjälm. I Sverige finns det ett flertal lokala aktörer som tillverkar traditionella smycken i läder och silver.

Ta hand om dina smycken
 • 20 Aug, 2020

Alla mår bra av lite kärlek och omvårdnad ibland, så även dina smycken. Det gör du enkelt själv hemma med ett enkelt litet husmorsknep. Lägg aluminiumfolie i en skål med 2,5 dl varmt vatten tillsammans med 1 msk salt, 1 msk bakpulver, 1 msk diskmedel, låt dina smycken av guld, silver och mässing ligga i 10 minuter. Skölj av och torka dina smycken noga med en mjuk trasa. Tänk på att kontrollera vilket material dina smycken är av innan du rengör dem så att de inte tar skada.

Personliga smycken som present
 • 11 May, 2020

Oavsett om du ska köpa smycke i present till student, födelsedag eller andra festliga tillfällen är det alltid trevligt att ge bort ett personligt smycke. Om du köper ett armband för berlocker får du ett smycke som passar lika bra i vardagen som till fest. Länken kan vara antingen i silver eller guld och när det gäller berlocker är urvalet mycket stort. Ett annat exempel på personligt smycke är så kallade namnsmycken.

Den perfekta sommarlooken
 • 07 May, 2020

På sommaren är det extra kul att använda smycken. Med lite färg på kroppen framträder till exempel silversmycken mycket mer. Det känns även mer rätt att använda bohemiska och färgglada smycken på sommaren. Vristlänkar som många inte använder på vintern ses den här årstiden på många. De finns i många olika utföranden och du kan välja mellan diskreta och klassiska länkar i silver eller mer somriga med pärlor och eller snäckor.